!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'A viva voz / De viva veu’ – Josep Carreras i Màrius Carol

dijous, 27 d’octubre del 2011

'A viva voz / De viva veu’ – Josep Carreras i Màrius Carol



A viva voz / De viva veu’
Josep Carreras i Màrius Carol
Josep Carreras i Màrius Carol
Editorial Rosa dels Vents / Plaza & Janés
Any 2011
ISBN 9788401390951 / 9788401387722
320 pàgines

‘De viva veu’ és un llibre que repassa la trajectòria personal i professional del tenor Josep Carreras. Ens trobem davant d’unes memòries escrites pel periodista Màrius Carol desprès de dos anys de converses amb el tenor. No obstant, el llibre conté moltes declaracions de Carreras que s’han transcrit sense canviar la més mínima paraula. Per tant, es tracta d’un llibre escrit a quatre mans en el que el lector pot percebre la bona connexió i la amistat que mantenen ambdós autors.
Aquestes memòries ens revelen com va ser la infantesa de Josep Carreras, els difícils moments econòmics que va viure la seva família durant la postguerra i la evolució de la carrera professional del tenor. Però, a més, el lector pot descobrir una gran quantitat de detalls curiosos sobre Carreras com, per exemple, que el seu avi va ser un baríton aficionat o que, quan tenia sis anys, va descobrir que volia ser cantant quan va veure la pel·lícula ‘El gran Caruso’, de Richard Thorpe.
Els moments més emotius del llibre els protagonitza la malaltia a la que es va haver d’enfrontar el tenor l’any 1987: la leucèmia. Tot i que els metges no eren gaire optimistes i no li donaven molt temps de vida, Josep Carreras va superar la malaltia i des d’aleshores presideix la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. Pocs anys desprès, va formar part del grup ‘Els Tres Tenors’ juntament amb Luciano Pavarotti i Plácido Domingo i encara li depararien molts més èxits professionals.
Aquestes memòries constitueixen poc més de 300 pàgines sobre la vida d’una de les veus més importants de tots els temps. Sens dubte, es tracta d’un llibre imprescindible per a tots els admiradors del tenor i per aquells que vulguin llegir una historia de superació, tant personal com professional.



Laura Mas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular