dimecres, 26 de novembre de 2014

'El vent entre els saguaros' - Montserrat Galícia GórrizMontserrat Galícia Gorritz és Llicenciada en Història Contemporània, ha estat mestra, autora de llibres de text  i ha treballat al Departament d’Educació en l’àmbit de la Llengua i la Cohesió Social. Com a autora ha obtingut els premis:Joaquim Ruyra i Enric Valor i és membre de la SCCFF (Societat Catalana de la Ciència-Ficció i Fantasia). La Montserrat Galícia és una autora molt coneguda i valorada especialment dins l’àmbit de la literatura juvenil i és considerada l’autora amb més obres de ciència ficció publicades en català:

La novel•la El vent entre els saguaros  està dividida en dues parts. La primera, titulada “Els prospectors”, formada per dotze capítols i la segona, titulada “Saguaros”, integrada per quinze més. La narradora i protagonista és la Ge, de Generosa, Generosa Blanc primer, esdevinguda la Geneviève Blanchet, que ens explica com ha anat a parar a una companyia americana dedicada a la recerca de PH,s o planetes habitables. Tot i que trobar nous espais per acollir la humanitat és un tema recurrent, el tractament que el lector trobarà a El vent entre els saguaros és original i atractiu. Amb el seu company de feina i marit, en MacQuinn, localitzen l’estrella HD 629.947 on coincideixen amb la Roma i l’Slimane, membres d’una altra companyia xinesa de prospectors. Un fet relatiu al passat de la Generosa ho canviarà tot. A la segona part trobem aparicions fantasmagòriques, ajustaments de comptes i les històries de tots quatre personatges turmentats per deutes contrets en el passat.

A El vent entre els saguaros la Montserrat utilitza la ciència ficció per abordar temes de transcendència indiscutible com ara el feixuc pes del passat personal, el sentiment de culpa o el desig de venjança. Ben sovint l’autora ens convida a pensar en dualitats aparentment oposades (fidelitat-traïció, bé-mal...) i en la finíssima línia que separa cada idea de la seva antagonista. També trobem la recerca de Déu en un més enllà estel•lar, un altre factor comú del gènere, i un final sorprenent que l’autora fa servir per fer creure al lector que potser tot el que ha llegit no és més que un miratge...Les interpretacions poden ser ben diverses,

Entusiasmarà als amants del gènere i agradarà i interessarà als profans.

Empar Fernández

Títol: El vent entre els saguaros
Autora: Montserrat Galícia Górritz
Editorial: Pagès Editors
Primera edició: octubre 2014
Pàgines: 176
ISBN: 9788499755250

Cap comentari:

Publica un comentari

Popular