!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Generació de merda (un musical de llum i color) al Jove Teatre Regina

dijous, 13 de març del 2014

Generació de merda (un musical de llum i color) al Jove Teatre Regina


El passat 6 de març la companyia Bareka va presentar el seu nou espectacle, Generació de merda (un musical de llum i color), al Jove Teatre Regina. Durant tot el mes de març i fins al 13 d’abril, el públic barceloní podrà gaudir d’una obra que retrata amb molt sentit de l’humor i sense complexes la nostra societat; una societat castigada per una greu crisi econòmica que aboca els seus joves al desengany i a la frustració.

El Roger i el Marc ja han arribat als trenta, i la seves vides no són com ells havien imaginat. Tots dos s’han quedat sense feina i es veuen abocats a la temuda tornada a casa dels pares. A partir d’ara hauran de renunciar a la vida en llibertat, tornaran als anys d’adolescència; fins i tot hauran de dependre econòmicament del pare i la mare. En Roger, però, afronta aquesta nova situació amb cert optimisme; creu que la vida li ha donat una oportunitat per emprendre nous projectes. Està convençut que el millor que pot fer és estudiar una altra carrera universitària. En Marc, en canvi, no veu les coses de la mateixa manera que el seu amic. No té estudis, així que les possibilitats que té de trobar una bona feina són escasses. És per això que rep amb gran entusiasme una oferta de feina, tot i que aviat s’adona que l’empresa només vol un simple becari que faci llargues jornades laborals a canvi de res.

Els personatges d’aquest musical són joves que pateixen les conseqüències d’una terrible crisi econòmica; estudiants que són víctimes d’un sistema educatiu “retallat”; treballadors que estan sotmesos a unes condicions laborals deplorables; caps d’empresa despietats que exploten els seus empleats; relacions que neixen i prosperen a través d’una pantalla de mòbil o d’ordinador. En Roger i en Marc, juntament amb els altres personatges de l’obra, són els representants d’una nova generació; d’una generació de gent jove condemnada al fracàs, el que alguns anomenen una “generació perduda” o “frustrada”.

Generació de merda (un musical de llum i color) és un musical que posa en escena situacions quotidianes divertides; moments esbojarrats, que sovint freguen l’absurd i que ofereixen una visió molt crítica de la nostra societat. És justament per això que l’espectador pot entrar en la història i sentir-se identificat amb els personatges, els quals aconsegueixen establir una gran complicitat amb el públic i que juguen a parodiar el mateix gènere musical. Sens dubte, es tracta d’un espectacle ben concebut i que compta amb un grup d’actors joves, la qualitat interpretativa dels quals és més que elogiable. Un bon muntatge que, amb grans dosis de sentit de l’humor, aproparà el públic català a una realitat social complicada!

Núria Gutierrez



Generació de merda (un musical de llum i color)
Idioma: català
Duració: 1 hora i 50 minuts
Text i direcció: Xavi Morato
Música: Gerard Sesé
Repartiment:  
Repartim Roger - Marc Pociello
Marc - David Moreno
Sandra - Berta Peñalver
Joel - Roger Torns
Mariona - Júlia Bonjoch / Elena Tarrats
Jove Teatre Regina
Del 6 de març al 13 d’abril de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular