dimecres, 16 de novembre de 2011

Arriba 'Els 39 esglaons' de la mà d'Abel FolkEls 39 esglaons és la primera versió en català inspirada en la pel•lícula  del mestre del suspens Alfred Hitchock. 
La trama ens situa a Londres durant els anys 30. El protagonista, Richard Hannay, assisteix al Show de l'aclamat senyor Memòria el qual demostra la seva desmesurada capacitat per retenir informació. De sobte, un tret fa que l'espectacle s'aturi i el públic s'esveri. És així com el Richard coneix a una misteriosa dona que resulta ser una agent alemana. Després de passar la nit junts, l'agent és assassinada i el Richard és el principal sospitós. Per això, es veu obligat a fugir. L'aventura comença quan decideix seguir les pistes per a desenmascarar una perillosa conspiració que l'agent li va confessar abans de morir.
Dirigida i protagonitzada per Abel Folk, juntament amb els actors Mireia Portas, Jordi Ríos i David Olivares, l'obra Els 39 esglaons és una trepidant comèdia plena de misteri, acció, amor i, sobretot, molt d'humor.


Cal destacar com en un mateix espai, amb pocs recursos, un vestuari limitat i amb només 4 actors han aconseguit recrear, de manera detallada, totes les escenes de la pel•lícula on aparèixen més de 100 personatges. Els efectes de so, la il•luminació, les ombres de l'il•lusionista Sergi Buka i la música també són part fonamental de la posada en escena.
Sens dubte, la suma de l'excel•lent escenografia i la magnífica interpretació dels actors fan de Els 39 esglaons una de les obres més interessants i divertides del moment. 


Yoli García

Els 39 esglaons


Club Capitol – Sala Pepe Rubianes
La Rambla, 138. Barcelona
De dimecres a divendres, a les 21 h
Dissabte, a les 18 h i a les 21 h
Diumenge, a les 18 h
Preus: 22 € i 28 €

Fitxa artística 

Versió catalana i direcció – Abel Folk
Repartiment – Jordi Ríos, Mireia Portas, David Olivares i Abel Folk
Adaptació escenografia i vestuari – Montse Amenós
Il•luminació – Jaume Ventura
Ombres – Sergi Buka
Banda sonora – Jordi Bonet
Caracterització – Toni Santos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada