divendres, 25 de novembre de 2011

Qui té por de Virginia Woolf? – Teatre RomeaQuatre personatges, una casa i un joc. Aquestes són les peces que composen l’obra d’Edward Albee, Qui té por de Virginia Woolf?, que es representa al Teatre Romea.
El George i la Martha són un matrimoni que a dures penes se suporten l’un a l’altre. Una nit arriben a casa seva desprès d’un sopar passats de copes (sobretot la Martha, que sovint es refugia en l’alcohol) i decideixen fer l’últim glop en companyia d’una parella de nous vinguts, el Nick i la Honey.
El que prometia ser una vetllada divertida i amena es converteix en  una nit plena de tensió i de malsons en la que retornen alguns fantasmes del passat. A mesura que va avançant l’obra, l’espectador va descobrint els draps bruts i la història dramàtica de cada un dels personatges, en el que suposa un complex anàlisi psicològic a través del comportament humà.
Qui té por de Virginia Woolf és un relat esfereïdor de la societat americana dels anys 60. Amb un llenguatge provocador i sexual que va ser censurat a l’adaptació fílmica de Mike Nichols (1966), aquesta versió de Daniel Veronese ha sabut captar l’essència de l’obra original d’Albee.
Una història cruel i dura que, no obstant, no està absent d’un humor agut i brillant. Cal destacar les interpretacions dels quatre personatges que conformen aquesta obra dramàtica, que t’atrapa des del primer moment i va guanyant intensitat i força a mesura que passen els minuts.

Laura Mas Jiménez


FITXA ARTÍSTICA
AUTOR: Edward Albee
VERSIÓ: Daniel Veronese
TRADUCCIÓ: Josep Maria Pou
DIRECCIÓ: Daniel Veronese


REPARTIMENT:
Emma Vilarasau- Martha
Pere Arquillué-George
Mireia Aixalà-Honey
Ivan Benet-Nick


ESCENOGRAFIA: Sebastià Brosa
VESTUARI: Mercè Paloma
IL•LUMINACIÓ: Txema Orriols


PRODUCCIÓ: Teatre Romea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada